galerie
zonder grenzenWilga van den Wijngaart miniatuurschilderijen

Wilga van den Wijngaart 2 Wilga van den Wijngaart kreeg een jaar of twintig geleden als cadeau een miniatuurhuis schaal 1:12. Voor dat huis is ze haar eerste miniaturen gaan maken, zoals meubeltjes en diverse huishoudelijke accessoires. Ook de bewoners werden gecreŽerd met passende kleding en schoeisel, vervaardigd uit flinterdun leer. Later volgden er meer miniatuurprojecten waaronder Villa Kakelbont (het huis van Pippi Langkous) waarvoor ze ook de bewoners uit fimoklei heeft gemaakt. Veel van deze 1:12 projecten zijn in haar atelier te bezichtigen.

Jaren later is ze begonnen met het schilderen van miniatuurschilderijen, want aan de muren van de miniatuurhuizen moest natuurlijk ook iets moois komen te hangen. Eerst maakte ze aquarellen en later volgden werken met acryl- en olieverf.

Door het internet kreeg haar werk meer bekendheid en al gauw gingen haar schilderijen naar nieuwe eigenaars in binnen- en buitenland. Ook heeft ze voor Amerikaanse en Engelse vakbladen artikelen geschreven over haar werk als miniaturist. Sinds 2 jaar geeft ze workshops in het maken van miniaturen in haar atelier in Kruiningen. Zo'n 20% van de schilderijen zijn Zeeuwse impressies.

Exposities:

  • 5 - 29 maart 2003   't Kunstuus, Heinkenszand

GALERIE

Klik met de muis op de kleine plaatjes

1e 2e 3e