galerie
zonder grenzenJoop Mailuhu acryl

Kunst, tekenen en schilderen heeft mij altijd bezig gehouden.
Zeven jaar geleden ben ik voor het eerst gaan schilderen, ik was in die tijd aan het revalideren na een hartoperatie. Schilderen gaf mij rust en tijd voor bezinning.

Mijn schilderijen hebben verschillende stijlen en technieken, die ik mijzelf heb aangeleerd.
Met mijn penseel op het doek, niet wetend wat er uit zou komen, was er een begin gemaakt van een schilderij. Daarna volgden er een aantal die her en der verspreid zijn bij familie en vrienden in huis.

De inspiratie bronnen waar ik uit put komen uit verre reizen, natuurschoon en fascinerende culturen. Vandaar dat er allerlei vormen en tekens zijn terug te vinden in mijn schilderijen.
Ook heb ik diverse materialen verwerkt waaronder, vulkanisch zand uit La Palma en verschillende soorten vezels die je overal kan aanschaffen. Dit doe ik om mijn schilderijen een drie dimensionale "look" te geven.
Daarbij gebruik ik het liefst felle kleuren om mijn schilderijen een vrolijke en positieve uitstraling te geven.

Abstractie is wat ik graag schilder en waarmee ik de kijker mee wil nemen naar een ander inzicht op mijn werkstukken. Zo ook kubisme, strak en recht. Waarom kubisme, dit is meer vanuit mijn technische achtergrond waarbij tekenen op schaal in millimeters en nauwkeurigheid vereist was. Dit is een fijne combinatie die ik uitwerk op mijn schilderdoek.


Exposities:

  • 20 maart - 13 april 2013   't Kunstuus, Heinkenszand

GALERIE

Klik met de muis op de kleine plaatjes