galerie
zonder grenzenCarmen Milhous-Arendt acryl schilderijen


Carmen Milhous-Arendt

Geboren in Duitsland, heeft Carmen haar studie met succes afgerond op de Fachhochschule in Düsseldorf in de vakken schilderen, design, textiel, weven e.a..
Sinds 1972 is zij woonachtig in Goes, samen met de Nederlandse Kunstschilder Johannes Milhous.

De kleurrijke schilderijen van Carmen omschrijft zij als "Lyrisch Expressionisme ". Deze schilderijen ontstaan als een soort dagboeken met een eigen poëtische beeldtaal.
Het hoofdthema in de moderne schilderijen van Carmen zijn menselijke gedaanten in vaag aangeduide landschappen met architectonisch ogende elementen.
Carmen ziet de emotie als een van de belangrijkste elementen van het creatieve vermogen. Wat zij zoekt is niet de werkelijkheid maar het onbewuste, het geheim van het menselijke bestaan.

Schilderen betekend voor Carmen gevisualiseerde energie, emoties en spontaniteit. Dit als een voortdurend wisselspel tussen intuïtie en analyseren, tussen dynamiek en rust, opgewonden zijn en gelatenheid, orde en chaos.
Een werkproces als een emotionele evenwichtact tussen perfectie en nonchalance, om uiteindelijk door te dringen tot haar binnenste universum, het Labyrint van de ziel.
Door haar manier van schilderen krijgen de werken van Carmen een spiritueel karakter.
Zij werkt meestal met acryl verf op een ondergrond van opgespannen katoen of linnen.Exposities:

  • 20 april - 14 mei 2016      't Kunstuus, Heinkenszand
  • Diverse expositie in Nederland en het buitenland.

GALERIE

Klik met de muis op de kleine plaatjes