galerie
zonder grenzenMarijke Minneboo sculpturen in epoxy, polyurethaan en acryl kunststofMarijke is geboren in Colijnsplaat, op honderd meter van de Oosterschelde.

Niet zo verwonderlijk dat mijn passie en beeldende expressie om te creŽren altijd groeit vanuit het thema "water" met alles wat zich daar omheen- op en in afspeelt.

Met veel respect voor de natuur verander ik vormen, maak ze tot een eigen vorm of speel ik in op de verhalen van mensen die werken of te maken hebben met het element "water".
Mijn werk is plastisch, tastbaar, eenvoudig en soms een beetje wazig. Massa en volume in mijn werk staan in wisselwerking met deze tijd, het fotografische, het visuele, het beeld.
De materialen die ik gebruik zijn niet alleen dingen die ik in de natuur vind maar ook epoxy, pleistermateriaal, acryl kunststof en fotografische- en filmische beelden.

Mijn opleiding heb ik met veel plezier genoten aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas in de discipline hedendaagse beeldhouwkunst + specialisatie.

Het werk dat van mij te zien is in galerie 't Kunstuus is tot stand gekomen door de gesprekken tussen Judy Hooymeyer en mij over ons beider passie voor de Zeeuwse natuur, met als gevolg dat we veel raakvlakken hebben en elkanders werk op een bijzondere manier versterken.
Mijn werk laat zich moeilijk omschrijven omdat het te maken heeft met verwondering en respect voor de natuur en niet in de minste zin emoties uit mijn verleden. De werkelijkheid vergroot ik enorm of verklein ik juist om de beelden krachtig te maken. Een voorbeeld zijn de drie immense tranen in galerie 't Kunstuus van een mevrouw die op mijn pad kwam en de Watersnoodramp tot op heden nooit heeft verwerkt.
Wat de beschouwer dan uiteindelijk vindt van mijn werk mag hij zelf invullen. Het gaat er voor mij in het maken van kunst uiteindelijk om wat belangrijk is voor mijzelf.


Exposities:

  • 12 oktober - 5 november 2016   Zeeuwse Passie   't Kunstuus, Heinkenszand
  • diverse exposities in Nederland


GALERIE

Klik met de muis op de kleine plaatjes