galerie
zonder grenzenRichard Mos plantaardige beeldende kunst

Plantaardige beeldende kunst is een niet veel voorkomende kunstvorm, maar voor Bloemsierkunstenaar en Meesterbinder Richard Mos een uitdaging om steeds meer mensen hiermee kennis te laten maken!

Bij de plantaardige beeldende kunst zijn objecten gemaakt van zoveel mogelijk plantaardig materiaal. Het werken met deze materialen is niet gemakkelijk, omdat ze onderhevig zijn aan indroging en verkleuring en ze daarnaast ook kwetsbaar zijn.

Richard maakt vooral werkstukken die niet alledaags zijn en ook langer bewaard kunnen worden. Richard gebruikt materialen uit de natuur en verwerkt ze op ongebruikelijke manieren, maar vindt het een uitdaging om toch in alle gevallen te laten zien dat de objecten gemaakt zijn van plantaardige materialen en hierbij de natuurlijke eigenschappen te benadrukken.

Richard heeft in september 2004 zijn proeve van meesterschap gedaan en is Meesterbinder geworden, het hoogst haalbare in de bloemsierkunst. Tevens heeft hij met een object uit de proeve de innovatie prijs 'Meest Vernieuwende Bloemist 2004' gewonnen.

Na het behalen van zijn Meester titel heeft hij in Amsterdam en Londen gewerkt in bloemenwinkels en momenteel werkt hij in BelgiŽ bij bloemen speciaalzaak 'Muguet' te Knokke. Door de verschillende werklokaties heeft hij een goede indruk van de bloemsierkunst in andere landen kunnen opdoen waar hij inspiratie uithaalt voor zijn nieuwe werk.

Door de jaren heen is zijn werk gepubliceerd in verschillende tijdschriften en kunstboeken die wereldwijd worden verkocht. Onder andere het Russisch bloemsierkunstboek 'Flower Design Without Borders' en tevens staat hij met interview en foto's in het Russische bloementijdschrift . Richard heeft de afgelopen 10 jaar ook deelgenomen aan de 6 uitgaven van de 'International Floral Art'.

Voor meer informatie: www.richardmos.com

Exposities:

  • 23 april - 17 mei 2014   Natuurlijk beeldend   't Kunstuus, Heinkenszand
  • 21 april - 17 mei 2010   Aarde en Water   't Kunstuus, Heinkenszand

GALERIE

Klik met de muis op de kleine plaatjes


2014

2010
  Gestapelde herfst (divers blad) Samensmelten (magnolia en rozenblaadjes) Breekbaar (klei, meulenbeckia, plataan zaadbollen en bladgoud)