galerie
zonder grenzenEveline van de Putte fotografie

Eveline van de Putte (1966) groeide op in het Zeeuwse Oost-Souburg. Zodra ze de kans kreeg ging ze op reis. Eerst binnen Europa, snel daarna volgden de andere werelddelen.

Eveline is altijd op zoek naar andere culturen, nieuwe verhalen en beelden.
Al jong begon ze te fotograferen, met de oude Russische camera van haar vader. In haar studententijd kocht zij haar eerste spiegelreflexcamera en beleefde zij veel plezier aan de magie van het zelf ontwikkelen in de ge´mproviseerde donkere kamer in het studentenhuis.

Dat Eveline behalve fotograaf ook schrijfster en verhalenverteller is, blijkt uit haar werk. De foto's vormen ieder op zich een apart verhaal. Sommige beelden zijn van een schilderachtige verstilling.
Zij is in staat mensen in een onbewaakt moment met haar camera te vangen, aan de andere kant mag zij ook vaak heel dicht bijkomen om een portret van iemand te maken. Dat contact wordt meestal zonder woorden tot stand gebracht.

Van de Putte heeft de afgelopen jaren rond diverse thema's gewerkt. Zo waren er exposities over een adembenemende reis naar Tibet, portretten van wereld ouderen en een tentoonstelling over de vergeten vluchtelingen van Bhutan. Deze laatste expositie was o.a. te zien in De Domkerk in Utrecht en de Bavo Kerk in Haarlem.

Tijdens de expositie in het Kunstuus in 2016 zullen er naast publicaties, foto's uit verschillende periodes te zien zijn.

Eerder verschenen van Eveline: " Krachtig 80, levensverhalen van tachtigplussers in Nederland " Fosten Tori, levensverhalen van ouderen in Suriname " Van Ver, levensverhalen van oudere migranten en vluchtelingen " De Hemelvrouw, wereldsprookjes voor groot en klein " Unforgotten, Images from the Bhutanese refugee camps in Nepal " Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen

Eveline is mede oprichter van de Empowerment Foundation en heeft zeer afwisselende werkzaamheden. Zij werkt als empowermenttrainer, docent creatief schrijven, schrijver en fotograaf.

Meer werk van haar is te zien op haar website: www.evelinevandeputte.com.

Meer over de Empowerment Foundation kunt u hier lezen.

Exposities:

  • 7 december - 31 december 2016   't Kunstuus, Heinkenszand
  • 6 december - 29 december 2012   't Kunstuus, Heinkenszand
  • september - oktober 2012   Domkerk, Utrecht


GALERIE

Klik met de muis op de kleine plaatjes

2016


2012

Overpeinzing Thuis Communicatie Gebedsvlaggen