galerie
zonder grenzenTruus Werners-Bluemink aquarel, acryl en krijt

Truus Werners 2 Truus

Mijn werk

Mijn werk kan je niet in een bepaalde categorie onderbrengen. Mijn werk is heel divers. Daarmee bedoel ik zowel de onderwerpen als de schilder- of tekentechniek of de wijze van uitbeelding. Het kan figuratief, gestileerd of abstract zijn. Het ene gegeven leent zich nu eenmaal beter voor het figuratieve en het andere voor het abstracte. Het ene onderwerp is meer geschikt om te schilderen en het andere om te tekenen. Model tekenen doe ik met conté krijt, portretten in aquarel en kerkinterieurs in acrylverf.

Mijn zienswijze

Ik ben van nature een beschouwer. Het aanschouwelijke is mijn uitgangspunt. Dat kan b.v.een landschap zijn,een kerkinterieur, dieren of mensen. In gedachten weet ik dan ook, hoe ik het wil uitbeelden. Soms kan ik een beeld zo uit mijn hoofd weer oproepen. Ik zet het werk meestal figuratief op, daarna ga ik het vanuit de abstractie bekijken, naar de verbanden en contrasten. Het figuratieve beeld wordt losgelaten en desnoods schilder ik er overheen. Soms schijnt er iets van doorheen en dan ga ik die beelden weer ophalen , maar het kan ook gebeuren, dat er iets heel anders uit komt. Het nadeel van deze manier van werken is, dat het heel arbeidsintensief is en dat soms alles mislukt. Een schilderij moet van mij een bepaalde stemming overbrengen. Een grote witkwast kan altijd nog uitkomst brengen. Dat ik graag kerkinterieurs schilder komt omdat ik daarin zoveel beeldende elementen kwijt kan. Grote vormen tegenover kleine vormen ,het abstracte tegenover het figuratieve, licht tegenover donker,horizontaal tegenover vertikaal. Ik bewonder het werk van o.a.Rembrandt, J. Bosboom, Breitner, Armando, Brands, Charlotte van Pallandt en vele anderen.

Mijn opleiding

Ik heb de leraren opleiding aan de Kunstacademie in Tilburg gedaan. Kenmerkend voor die opleiding was ,dat naast heel veel praktische vakken zoals schilderen, modeltekenen, kalligrafie, etsen, lithografie en ruimtelijke vormgeving, ook heel veel theorie werd gegeven zoals anatomie, perspectief, wis- en scheikunde, kunstgeschiedenis en pedagogiek. Als docent had ik o.a. Ru van Rossem, Nico Molenkamp, Jan Dijker, Bob Buys en Pierre Janssen . Bekende jaargenoten waren o.a. Jan Dibbets, Theo L'Herminez en Rob Terwindt. De opleiding duurde toen 5 jaar. Na het behalen van mijn eerstegraads lesbevoegdheid, heb ik 35 jaar lang lesgegeven op verschillende middelbare scholen. De laatste 23 jaar op Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Na mijn pensionering ben ik mij meer op de acryl techniek gaan richten. Om mijn vaardigheden te blijven oefenen, ben ik altijd blijven modeltekenen . Met belangstelling volg ik de verschillende stromingen in de kunst. Het zien van werk van anderen en de diverse interpretaties die binnen de kunst mogelijk zijn, blijven mij fascineren en inspireren.Exposities:

  • 24 april - 18 mei 2019   't Kunstuus, Heinkenszand
  • Galerie Vier Hoog Achter, Zeist
  • Het Stroomhuis, Neerrijnen
  • 2012   Koenraad Bosman Museum, Rees Duitsland
  • 2012   Traverse, Bilthoven
  • 2008 en 2009   Kunstschouw op Schouwen Duiveland
  • 2008   Jaarbeurs, Utrecht
  • 2008, 2010, 2011, 2013, 2014, 2016   Galerie Hofstede Lijn 3, Geersdijk
  • 2007   Galerie Belled, Langbroek
  • 22 juni - 16 juli 2005   't Kunstuus, Heinkenszand


GALERIE

Klik met de muis op de kleine plaatjes


2019

2005
3e 4e 5e 6e 1e 2e