galerie
zonder grenzenWie zijn wij

foto: Willem Mieras Naar aanleiding van de openings-expositie werd in een krantenartikel de term "galerie zonder grenzen" gebruikt.
Dat is precies wat wij willen zijn !

Arjen en Marian Pouwer-Zuidweg pretenderen in het geheel niet ook maar iets van kunst af te weten, en dat maakt van 't Kunstuus een laagdrempelige galerie. Zelfs zo laagdrempelig dat we wel eens ongezouten kritiek krijgen. "Dit is geen kunst maar ambachtelijk werk of zoiets" is een opmerking die wel eens langs wil komen van mensen die wel iets van kunst menen af te weten.

In de afgelopen jaren zijn we natuurlijk wel met andere ogen naar "Kunst" en "kunst" gaan kijken, maar we vinden nog steeds, dat ons oordeel en/of persoonlijke voorkeur geen kwalificatie mag zijn om bij ons in de galerie te mogen exposeren. Aan dit basisprincipe houden we vast! In principe is dus iedere kunstenaar welkom om te exposeren. Het geheel moet er natuurlijk wel verzorgd uit zien.


interieur galerie Per jaar verzorgen we zo'n 11 exposities waarvoor de exposanten zich zelf aanmelden. We proberen onze jaarplanning altijd zo gevarieerd mogelijk te maken. Daarbij kijken we vooral naar afwisseling van onderwerp, dus niet 3 maanden aquarellen uit de Zak van Zuid-Beveland om maar iets te noemen. Ook afwisseling van soort kunst houdt het voor het publiek (en ook zeker voor ons) leuk. De exposities zijn vaak solo-exposities, maar er zijn ook regelmatig gecombineerde exposities van 2- en 3-dimensionaal werk.

Sinds de opening doet de galerie ook mee met de kunstroute in de gemeente Borsele. Daarvoor zijn er twee weekenden per jaar diverse ateliers geopend voor publiek. Dit is altijd een leuke activiteit, omdat je in feite in de keuken van de kunstenaar mag kijken, de kunstenaar ontmoet en uitleg krijgt over het werk.

Een greep uit de kunstuitingen die al te zien zijn geweest in onze galerie: Schilderijen in aquarel, olie, acryl, gouache, pastel en gemengde technieken, potlood- en pen-tekeningen, beelden in diverse steensoorten en brons, keramiek, glas, sieraden, fotografie, toegepaste vormgeving zoals gordijnstoffen, quilts, wandtapijten.

Wilt u zelf exposeren of denkt u dat een kennis of familielid dat zou willen aarzel niet, aanmelden kan altijd. Wij hebben meestal wel een wachtlijst van ca. 2 jaar.
Maar........ wie eerst komt die eerst maalt !

Zie de voorwaarden voor meer informatie over exposeren in 't Kunstuus.